В Італії знову прокинувся вулкан Етна, викинувши в повітря величезну кількість вулканічного попелу і лави.

Відповідні фото почали з'являтися на просторах мережі.

Увечері у вівторок, 16 лютого, в Італії на острові Сицилія знову прокинувся вулкан Етна. Як повідомляють у місцевому агентстві ANSA, виверження з кратера відбулося на південно-східній частині гори і супроводжувалося тоннами вулканічного попелу і витікаючою лавою. Через виверження довелося закрити місцеві аеропорти і призупинити перельоти.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Високу вулканічну активність вдалося зафіксувати Національному інституту геофізики та вулканології о 16:10 за місцевим часом (17:10 за Києвом). Відомо, що джерело підземних поштовхів розташувався на глибині приблизно в 2900-3000 метрів. Посилений тремор супроводжується бурхливою інфразвуковою активністю з сигналами великої амплітуди.

Варто відзначити, що вулкан Етна є одним з найактивніших вулканів на планеті. Лише за останні кілька років було зафіксовано кілька вивержень, а з 1950 року - кілька десятків.