Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський часто дає рекомендації по тому, як лікувати і не допускати хвороб у дітей. У новій Раді він висловив свою думку щодо вакцинації для вагітних жінок.

"Здрастуйте, доктор Комаровський. Незважаючи на коронавірус, активно з чоловіком готуємося до планової вагітності — з радістю робимо все для цього). У зв'язку з цим питання: чи варто зараз вакцинуватися від ковіда19? Чи не зашкодить щеплення вагітності, яка може наступити в будь-який момент? Можливо, варто трохи почекати, щоб термін був більше? Адже ніяких досліджень щодо впливу вакцин від коронавірусу саме на вагітних і плід ще немає", - пише Українка.

Вакцина від covid-19, скріншот відео
Вакцина від covid-19, скріншот відео

Комаровський розповів, що особливу обережність при вакцинації вагітних виявляють при щепленні живими вакцинами. До них відносяться вакцини від кору, краснухи, поліемієліту, вітряної віспи.

Якщо ж мова йде про щеплення від коронавірусу, то підстав для таких хвилювань немає: у всіх вакцинах, які зараз доступні, використовуються лише фрагменти вірусу. Тобто це в принципі не небезпечно, але для вагітних коронавірус може бути реально небезпечний, тому захистити себе на етапі планування або при настанні вагітності буде дуже правильно", - стверджує Комаровський.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Комаровський пояснив, чи потрібно одягати дитину тепліше при застуді.

Як повідомляв "Знай.uа", доктор Комаровський дав поради, як зберегти розум на карантині з дітьми.

Також "Знай.uа" писав, що доктор Комаровський вигуляв на морозі свого колючого друга.