З саперами на Донбасі провели заняття для вдосконалення навичок.

Донецька та Луганська області є беззаперечними лідерами щодо мінної "забрудненості" серед усіх країн Європи. Питання мінної безпеки ще довгий час не втрачатиме своєї актуальності на цих територіях.
Однак, попри це створення мінних загороджень залишається ефективним засобом стримування ворога на небезпечних напрямках.

Тому, як встановити мінні загородження і самому не стати жертвою вибуху, було присвячене інструкторсько-методичне заняття, яке нещодавно пройшло на базі однієї з військових частин в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Заняття проводили з саперами штатних та позаштатних груп розмінування бригад.
Під час заходу військові вдосконалювали навички у встановленні та знятті мінно-вибухових загороджень, їхньому маркуванні, обладнанні та утриманні проходів в мінно-вибухових загородженнях, проведенні інженерної розвідки маршрутів висування, ведення карт та формулярів мінно-вибухових загороджень, організації пропуску особового складу та техніки через проходи у мінно-вибухових загородженнях.

"Ми мали на меті довести до кожного військовослужбовця правила та порядок дій на замінованій місцевості. А також підвищити практичні навички особового складу, вдосконалити прийоми і способи виконання завдань на замінованій місцевості", – зазначив керівник заняття.
Крім того, військовослужбовцям нагадали види інженерних боєприпасів, які використовуються у ЗСУ, їхню будову та тактично-технічні характеристики, прийоми та способи мінування.