У 2021 році українські пенсіонери зіштовхнуться з низкою різноманітних перерахунків, завдяки яким декому пощастить отримати більші виплати. У липні, зокрема, планують підвищити мінімальну і максимальну пенсії у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність — саме він використовується для розрахунку розміру мінімальної та максимальної пенсій — складатиме з 1 липня 2021 року — 1854 гривні замість нинішніх 1769 гривень, тобто зросте на 85 гривень.

Разом з ним буде збільшено і мінімальний розмір пенсії, який має дорівнювати прожитковому мінімуму — на ті ж 85 гривень.

А ось максимальний рівень пенсії, закріплений на рівні 10 прожиткових мінімумів, зросте відразу на 850 гривень і тепер становитиме аж 18540 гривень.

Пенсіонерка, кадр з відео
Пенсіонерка, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пенсії українців взагалі залежать від величезної кількості показників. Окрім прожиткового мінімуму, особливу роль відіграє показник середньої заробітної плати за відповідний місяць стажу, який враховується для призначення пенсії. Наприклад, у лютому 2021 року у Пенсійному фонді назвали показник за грудень 2020 року — він склав 13320 гривень 55 копійок.

Раніше повідомляли, українцям нараховуватимуть пенсії по-новому: кого торкнеться і як отримати.

Як повідомляв Знай.uа, карти заблокували, але за кредит платити треба: ПриватБанк опинився в центрі чергового скандалу.

Також Знай.ua писав, Українцю не допомогли жодні довідки про стаж і робота на пенсії для підвищення виплат: нарахували мізер.