Українська мама поскаржилась на дивну ситуацію в одній зі шкіл міста Обухова: учням забороняють фотографувати їжу в їдальні, обґрунтовуючи це захистом приватності інших осіб.

Про відповідний інцидент і пояснення за підписом директора ліцею жінка показала у популярній спеціалізованій фейсбук-групі "БАТЬКИ SOS", а також власній сторінці у цій соцмережі.

Скріншот Facebook Батьки SOS
Скріншот Facebook Батьки SOS

"М.Обухів Академічний Ліцей №3. Дітям педагоги забороняють фотографувати їжу в їдальні, яку вони ж і їдять. На мій запит про заборону, отримала ось таку "шикарну" відповідь. Директор школи, Хоменко Надія, вважає що діти перед тим як фотографувати їжу мають отримати дозвіл від усіх учасників навчального процесу. Занавєс!

В час коли батькам до школи заборонено у батьків немає можливості контролювати що діти їдять, як це виглядає, чи відповідає харчування нормам і заявленому меню. Замість того щоб йти на зустріч, директорка створює перешкоди. Є підозра що не дарма", — йде мова у публікації.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фото Facebook Батьки SOS
Фото Facebook Батьки SOS

На своїй особистій сторінці мама висловилася ще більш прямолінійно.

"Я вважаю це дикістю і порушенням права дитини на збір інформації, до того ж з метою проінформувати батьків що вона їсть. Знаючи всі підковрові інтриги в Обухові навколо харчування, розумію, що директорка приховує порушення і боїться розголосу.

До того ж, якщо ви почитаєте відповідь директорки, то там ви гарно прослідкуєте головну мету - це вберегти школу від фото і відеофіксації порушень. Така собі не пряма заборона користуватись телефонами", — написала Тетяна Гуменюк.

Раніше повідомляли, у МОН розповіли, яким має бути ідеальний вчитель: знання предмета буде замало.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закрити.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".