Відомий український лікар педіатр Євген Комаровський дав рекомендації щодо того, чи можна пускати в будинок з маленькою дитиною в гості родичів в розпал сезону ГРВІ. Про це він розповів в Instagram.

"До нас в гості з іншого міста хоче приїхати свекруха. Я з дитиною намагаюся нікуди не ходити, крім вуличних прогулянок. Свекруха приїжджає на якийсь з'їзд консультантів, обміняється там мікробами і вірусами, привезеними з усіх куточків країни учасниками, а потім ввечері до нас збирається, в гості на пару днів. Я проти такого необдуманого і ризикованого відвідування. Цікава Ваша думка з цього питання. Може, я занадто переживаю і нагнітаю ситуацію?",- пише схвильована жінка.

Комаровський постарався заспокоїти жінку і висловив свою точку зору. Педіатр вважає, що більшість збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій ніякої реальної загрози для людського організму не представляють, якщо мама навчена правилам нормального реагування на них.

"Якщо вона знає, що дитина повинна бути нормально одягнений, що в кімнаті має бути прохолодно і волого, що потрібно багато пити, що не потрібні ніякі особливі ліки... Також знає, як правильно допомогти при підвищенні температури тіла, як промити ніс сольовими розчинами...", - запевняє лікар.

Комаровський переконаний, що потенційний ризик ГРВІ не повинен принципово змінювати ваше життя.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Тим більше-впливати на ваші контакти з близькими родичами. Тому я настійно рекомендую вам не нагнітати ситуацію, ще раз вивчити правила профілактики ГРВІ та правила допомоги при вірусних інфекціях, навчити вашу дитину, щоб він умовив бабусю, що приїхала в гості, не сидіти в квартирі, а піти з ним погуляти і подивитися ваше прекрасне місто", - пише доктор.

Раніше ми повідомляли, доктор Комаровський дав поради, як зберегти розум на карантині з дітьми.

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський розповів, як захистити дитину від обмороження.

Також "Знай.uа" писав, що доктор Комаровський дав важливу рекомендацію про вакцинацію вагітних.