Сім'я 11-річного хлопчика, який помер в результаті переохолодження в Техасі, подала позов на 100 мільйонів доларів проти енергетичних компаній. Про це повідомляє Abcnews.

Мати 11-річного Крістіана Пінеди подала позов на суму 100 мільйонів доларів про смерть в окружний суд округу Джефферсон, стверджуючи, що комунальні гіганти "ставлять прибуток вище добробуту людей", ігноруючи рекомендації по підготовці до зими своєї енергосистеми, яка в останній раз зазнала грандіозний збій, і більше 4 мільйонів споживачів залишилися без тепла і електрики, оскільки температура в деяких частинах штату впала до низьких температур.

"Незважаючи на те, що ERCOT і Entergy знали про жахливий прогноз погоди принаймні за тиждень і знали, що система не ремонтувалася більше десяти років, вони не вжили жодних попереджувальних дій, які могли б запобігти кризі, і були повністю не готові впоратися з кризою", - йдеться в позові.

Хлопчик замерз через морози, фото: Х'юстон Хронікал
Хлопчик замерз через морози, фото: Х'юстон Хронікал

Згідно з позовом, Крістіан помер у вівторок в пересувному будинку своєї сім'ї в передмісті Х'юстона Конроу, коли ділив ліжко зі своїм 3-річним братом під купою ковдр, намагаючись зігрітися.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Це хлопчик, який помер не з будь-якої іншої причини, крім корпоративних рішень", - заявив адвокат Сім'ї Пінеда Тоні Бузбі в неділю ABC News. - Багато рішень, які були прийняті давним-давно, призвели до його смерті. Хлопчик. Це неприйнятно".

Станом на неділю, понад 30 людей померли в Техасі За останній тиждень через сувору погоду, в тому числі багато з-за отруєння чадним газом після того, як люди використовували автомобілі або генератори, щоб зігрітися під час масового відключення електроенергії, за словами офіційних осіб штату.

Бузбі сказав, що тепер він представляє сім сімей, які втратили близьких в результаті суворої погоди, і сказав, що проти енергетичних компаній буде подано більше позовів.

"Позов Крістіана - перший, і його позов повинен бути першим", - сказав Бузбі. "Цей хлопець збирається змінити Техас, і благословить його Бог за це".

Шестикласник, який емігрував до Сполучених Штатів два роки тому зі своєю сім'єю, був здоровим хлопчиком, який за день до своєї смерті вперше в житті грав у снігу, розповіла його мати Марія Пінеда Houston.

На наступний день Марія Пінеда виявила, що її син не відповідає, і подзвонила в службу екстреної допомоги, намагаючись зробити штучне дихання. У той час як сім'я Пінеда стверджує, що дитина замерзла, офіційна причина смерті знаходиться в очікуванні результатів розтину.

Представники ERCOT заявили, що 15 лютого компанія ініціювала екстрене відключення електроенергії після того, як снігова буря накрила більшу частину Техасу і призвела до падіння температури до нижче нуля. Агентство заявило, що вжило рішучих заходів, щоб уникнути катастрофічного відключення електроенергії в масштабах штату.

У позові ERCOT звинувачується в тому, що вона ввела клієнтів в оману, запевнивши їх, що відключення електроенергії буде тимчасовим.

"замість цього відключення електроенергії тривало кілька днів. Нездатність належним чином поінформувати позивачів про тривалість відключення електроенергії не дозволила їм належним чином підготуватися до відсутності електроенергії або покинути цей район. Точна інформація могла врятувати Молоде життя Крістіана Пінеди", - йдеться в позові.

У позові говориться, що в Пінеді не було електрики і тепла протягом двох днів, і за цей час температура в їх районі впала до 10 градусів.

Раніше ми повідомляли, таксист, який убив киянина в центрі міста, знайшов виправдання.

Як повідомляв "Знай.ua", молода Українка померла під час пологів на руках у байдужих лікарів, малюк ніколи не поцілує маму.

Також "Знай.uа" писав, що популярний ведучий поховав дружину і пішов з життя через рак, глядачі в скорботі.