На сайті Міністерства освіти і науки оприлюднено рекомендації МОН для закладів загальної середньої освіти. З 24 лютого діятимуть деякі заборони.

Документ роз'яснює особливості роботи шкіл під час адаптивного карантину з 24 лютого та підкреслює пріоритети роботи закладів у цей період.

Відповідно до постанови Уряду №104, з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України введено адаптивний карантин.

Залежно від епідемічної ситуації на території України або на території окремих регіонів встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

Школа фото: скріншот з відео
Школа фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

З 24 лютого на території України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки, згідно з яким, зокрема, забороняється:

  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;
  • проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів);
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї людини на 4 кв.м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненості залів більше 50% місць в кожному залі.

Пріоритетом організації функціонування навчальних закладів залишається неухильне дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року №50.

У разі організації дистанційного навчання, навчальний заклад повинен діяти в інтересах дитини. Організація освітнього процесу повинна забезпечувати регулярне і змістовне взаємодія вчителів з учнями. Крім того, повинні створюватися умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі осіб з особливими освітніми потребами з обов'язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку.

Раніше ми повідомляли, Ніцой після антиукраїнських висловлювань Школярки назвала її"недорозвиненою".

Як повідомляв "Знай.uа", мама поскаржилася на безглузді заборони в школі, батьки навіть перевірити не можуть.

Також "Знай.uа" писав, що вчителів перевірять на знання не гірше школярів, що повинні пройти педагоги.