Українська письменниця та активістка Лариса Ніцой привітала українців з днем рідної мови та нагадала про важливі речі. Відповідний пост вона опублікувала в Facebook.

"З днем рідної мови, дорогі українці. А в українців рідна мова-Українська. Якщо взяти сукупне звучання Німеччини (телебачення, радіо, обслуговування в магазині, діти пробігли і між собою говорять, працівники в установах тощо) - то Німеччина звучить німецькою мовою. І це маркер її території. Якщо взяти сукупне звучання Італії-то вона звучить італійською. І це маркер її території", - пише Ніцой.

Також в приклад вона навела"Московію". Письменниця зазначила, що всі ми, українці, повинні зробити звучання України українською. І це є завданням кожного українця.

Лариса Ніцой, скріншот відео
Лариса Ніцой, скріншот відео

"А якщо взяти сукупне звучання України? ... Ми повинні зробити її звучання українською мовою, тому що це маркер української території. Зробити так, щоб скрізь в Україні звучала українська мова - завдання кожного українця. Боротися Українська мова скрізь навколо себе-Це ваш обов'язок, українці. Тому що з цього починається міцне стояння на ногах, утвердження і розквіт України. З утвердженням всюди в Україні української мови-розпочнеться культурне та економічне відродження України!",- стверджує Ніцой.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Ніцой вимагає покарання для тих, хто не поважатиме українську мову.

Як повідомляв "Знай.uа", Ніцой після антиукраїнських висловлювань Школярки назвала її"недорозвиненою".

Також "Знай.uа" писав, що заборона нового правопису зробила боляче Ларисі Ніцой.