Для українських школяр та їх батьків з'явилися важливі новини. Міністерство освіти і науки України продовжує пояснювати нову програму для 5-9 класів, яку затвердили наказом відомства.

Повідомляється, що зміни стосуються закладів загальної середньої освіти. Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства освіти і науки України в мережі Facebook.

Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook
Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook

"Відповідно до частини третьої статті 11 Закону України "Про середню освіту", навчальний заклад розробляє свою освітню програму на основі типової освітньої програми.

Освітня програма закладу освіти повинна містити навчальний план, заснований на одному з варіантів типових навчальних планів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Згідно з частиною шостою статті 11 Закону, на основі визначеного в освітній програмі освітнього навчального плану педагогічна рада складає, А її керівник затверджує річний навчальний план.

У річному навчальному плані конкретизується:

- перелік навчальних предметів (інтегрованих курсів), обов'язкових для вивчення;

- перелік вибіркових (за вибором учнів) освітніх компонентів;

- кількість навчальних годин на тиждень.

Згідно з частиною четвертою статті 10 Закону, структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою освітнього закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом.

Тому розклад уроків складається навчальним закладом самостійно на підставі річного навчального плану, який було розроблено педагогічною радою освітнього закладу та затверджено керівником навчального закладу.

Зазначимо, що типову освітню програму розроблено з метою реалізації державного стандарту базової середньої освіти документ створює умови для продовження реформи "Нова українська школа" у 5-9 класах з 2022 року.", - повідомляється в публікації.

Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook
Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, мама поскаржилася на безглузді заборони в школі, батьки навіть перевірити не можуть.

Як повідомляв Знай.uа, київська вчителька влаштувала істерику учням, батьки не вірять вухам: "Свині!".

Знай.uа писав, в українській школі хлопчиків змушують возитися з викрійкою - сам Крістіан Діор такого не бачив.