Кабінет Міністрів України затвердив постанову щодо додаткових заходів соціального захисту пенсіонерів у 2021 році. Відповідний документ опублікували на сайті Кабміну України.

Постановили у 2021 році провести перерахунок пенсій з 1 березня із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, і який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, зазначеного в абзаці другому цього пункту, не досягає 100 гривень, встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується при подальших перерахунків пенсії.

з 1 березня у випадку, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) у осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі — Закон) з урахуванням страхового стажу, передбаченого абзацом першим частини першої статті 28 Закону, не досягає 2 200 гривень, таким особам надається щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується при подальших перерахунків пенсій.

"Якщо пенсії, призначені відповідно до Закону за зверненнями, що надійшли по 31 грудня 2020 р.включно, не підвищувалися відповідно до пункту 1 цієї постанови, а також не підвищувалися з січня по липень 2021 р. включно у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність/мінімальної заробітної плати, визначених законом", - сказано в постанові.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше ми повідомляли, кому з українців можуть перерахувати пенсії, названі категорії осіб.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям проіндексують пенсії, коли і на скільки зростуть виплати.

Також "Знай.uа" писав, що що українці вимагають прирівняти гривню до Євро, "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності