Український рок-гурт "Антитіла" вшанував пам'ять Харківського активіста Данила Дідіка, який загинув 6 років тому в результаті терористичного акту.

Скорботний пост виконавці написали в Facebook.

Відомо, що 6 років тому, 22 лютого 2015 року, в Харкові пройшов парад на честь річниці перемоги на Революції Гідності на підтримку цілісності України. У ньому брав участь 15-річний активіст Данило Дідік, який йшов у перших рядах. Але, коли люди почали йти від Палацу спорту до площі Свободи, прогримів вибух.

Оскільки Дідік був попереду, то потрапив практично в епіцентр вибуху. Він отримав серйозну черепно-мозкову травму і впав у кому. Наступного дня, 23 лютого, Дані не стало.

"Пройшло 6 років. Досі залишається незрозумілим одне: чому школа, у якій вчився Даня, досі не носить його імені?",- зазначено в повідомленні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Щоб вшанувати пам'ять юного активіста, група "Антитіла" згадала про свою стару, але значущу пісню "Птаха". За словами музикантів, завдяки цій трагічній історії, композиція отримала нове життя.

Нагадаємо, що мама загиблого героя Небесної Сотні з Прикарпаття розповіла, яким був її син.

Як повідомляв портал Знай.uа, тернопільські курсанти вилізли на Говерлу заради Небесної Сотні: ми пам'ятаємо.

Також Знай.uа писав, що батько героя Небесної Сотні поділився щемливими спогадами про загиблого сина: "велика честь для воїна".