У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про програму "Connect Pro", яка дозволяє людям з порушенням слуху звернутися в екстрену службу через спеціальний додаток.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства в соціальній мережі Facebook у вівторок, 23 лютого.

Так, програма "Connect Pro" працює таким чином: людина з порушенням слуху викликає потрібну екстрену службу в додатку, далі з нею зв’язується оператор, який перекладає жестове звернення у текстове повідомлення та озвучує його.

Далі на місце події виїжджає відповідна екстрена служба, представники якої теж можуть спілкуватися з нечуючим за допомогою додатку.

"Наразі планшети вже встановлено у сервісних центрах МВС України у Києві, Одесі, Львові та Дніпрі. Завдяки цьому, за підтримки перекладачів, вдалось обробити вже більше 1000 звернень нечуючих людей. Також вже 150 екіпажів патрульної поліції Києва мають планшети зі спеціальним програмним забезпеченням. Зараз сервіси комунікації для людей з порушенням слуху функціонують в п'яти прикордонних пунктах", - сказано в публікації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, МВС створило мобільні сервісні центри для водіїв: "Приїдемо в будь-який куточок України". Такі центри допоможуть громадянам швидко зареєструвати транспортний засіб або обміняти водійське посвідчення.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні новий автомобіль можна буде зареєструвати просто в автосалоні. Послуга МВС дозволяє українцям спростити процедуру придбання нового транспортного засобу.

Також портал Знай.uа писав про міжнародне та національне водійське посвідчення: у МВС пояснили головну різницю.