Українська політикиня, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко у 150-й день народження письменниці і громадсько-політичної діячки Лесі Українки вшанувала її пам'ять.

Про це йде мова у публікації на сторінці Тимошенко у соціальній мережі "Інстаграм".

Як пояснила народна депутатка, вона побувала на місці поховання літераторки на Байковому кладовищі у Києві напередодні аби уникнути ажіотажу власне у день 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

"«Стояла я і слухала весну»…

Над Лесею вже цілком весняно співають пташки… Така собі «Лісова пісня», яка завжди з нею…", - написала Тимошенко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"В нас найчастіше згадують Contra spem spero. Де часто вчувається більше Contra, ніж Spero… Втім, це жінка настільки великої сили й енергії, що прямо змушує тебе також бути сильною, мужньою, впевненою. Біля Лесі якось одразу зрозуміло, що все має бути добре, все має вдатися, бо інакше нам не підходить.

Недаремно Іван Франко якось сказав: «Ся хора, слабосильна дівчина – трохи чи не одинокий мужчина на всю новочасну соборну Україну».

Через роки, і вже навіть через віки, ця Жінка досі випромінює мужність та віру якоїсь неймовірної атомної генерації… Леся – поетеса прямої дії, її вірші – найкращий засіб від безпорадності, суму й відчаю. Від неї виходиш оновленою душею й повною наснаги, надій та кращих сподівань… Треба йти, треба працювати, треба діяти, треба жити…" — йде мова у пості.

Нагадаємо, новий імідж Юлії Тимошенко збентежив українців: "З обличчям Ольги Сумської". Найгучнішою подією на засіданні Ради стала промова голови парламенту Дмитра Разумкова.

Також портал Знай.uа писав, що Юлія Тимошенко в черговий раз стала бабусею. Її донька Євгенія народила сина. Це вже третя її дитина, малюка назвали Адамом

Як повідомляв Знай.uа, Covid-19 забрав життя близької людини Юлії Тимошенко: "Жив і мріяв космосом".