З Австралії, де нещодавно закінчився жахливий "сезон" лісових пожеж, прийшли цікаві новини, які розтоплять серце будь-кого, навіть найчерствішу людину. Так, у штаті Вікторія волонтерам вдалося врятувати вівцю, яка могла загубити сама себе.

Про цю історію стало відомо завдяки повідомленню британської служби новин BBC News в мережі Instagram.

Найсумніше в цій історії, що вівця ледь не померла під вагою власної зваленої вовни. Вівця, після того як втекла з дому, гуляла цілих 5 років, їла що попадеться і жодного разу не стриглася. Довжину її шерсті визначити було важко, але зважити вдалося — 35 кілограмів.

Овець регулярно стрижуть не тільки для того, щоб продати руно, але і щоб тварина не загинула. Справа в тому, що сезонної линьки у овець немає, якщо не знімати шерсть, особина може загинути.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Коли волонтери заповідника Edgar's Mission знайшли вівцю, в її зачісці було повно гілок, палиць і комах. Знадобилася година, щоб привести безпритульну до ладу.

Овечка "до" і "після", скріншот: Instagram
Овечка "до" і "після", скріншот: Instagram

Тепер тварина виглядає охайно, добре харчується і живе в просторому вольєрі разом з двома іншими вівцями. Цікаво, що журналісти також додали до публікації невеликий відеосюжет.

Раніше повідомляли, шкуродери розкидають небезпечні "вкусняшки": як врятувати отруєних тварин.

Як повідомляв Знай.uа, тернополянки врятували крилатих кровососів від вірної загибелі: такі милашки.

Знай.uа писав, тигр-пухляш вийшов до туристів і дозволив зняти відео: "Повертався від бабусі".