Українське село дає про себе знати. На думку жителів сільської місцевості, прийшов час заявити про свої права на те, що їм необхідно.

Так, до президента Володимира Зеленського звернулися з проханням скасувати податок на транспортування газу в сільській місцевості, адже місцеві жителі свого часу платили за це зі своєї кишені.

Про це стало відомо завдяки новій петиції на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Петиція Романа Лящука, скріншот: president.gov.ua
Петиція Романа Лящука, скріншот: president.gov.ua

"Сільське населення в період прокладки газу, купувало всі матеріали за свої кошти, а також центральну газову магістраль прокладено через приватну територію осіб, виходячи з цього - особи у яких проходить центральна магістраль через приватну територію не повинні платити кошти за транспортування газу. Навпаки держава повинна враховувати це і надавати пільги цим особам.", - вимагає автор петиції Роман Лящук.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Газова труба, кадр з відео
Газова труба, кадр з відео

До слова, у петиції поки що всього кілька десятків підписів. Для офіційного розгляду главою держави, згідно з правилами, вона повинна зібрати понад 25 тисяч підписів.

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно українці зверталися до президента Зеленського з вимогою налагодити роботу державних органів з охорони праці, щоб вони не вимагали профмедогляду тих співробітників, які за законом і не повинні їх проходити.

Раніше повідомляли, Садовий змусить депутатів відкрити роти на весь Львів.

Як повідомляв Знай.uа, українці скаржаться, що нічим платити за послуги ЖКГ: "Людина де живе? На дереві, в ямі?".

Знай.uа писав, українці вимагають знизити "шалену" вартість медоглядів: "Де такі гроші взяти?".