Пресштаб ООС в соціальній мережі Facebook повідомив про успішно розпочату вакцинацію від COVID-19.
У публікації йдеться, що 66-й військовий госпіталь вже отримав першу партію вакцини для профілактики коронавірусної інфекції - AstraZeneca - в кількості 7200 доз. Сьогодні, 25 лютого 2021 року, медпрацівники розпочали вакцинацію особового складу госпіталю та окремої автосанітарної роти. Вже завтра бригади, що включають лікаря-анастезіолога, терапевта і медсестри, почнуть виїжджати для проведення щеплень в підрозділи в зоні відповідальності.

Фото: facebook.com/pressjfo.news
Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Вакцина AstraZeneca-це векторна вакцина спільного виробництва Великобританії та Швеції, яка пройшла всі три етапи клінічних досліджень і схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я до екстреного використання. Згідно зі статистичними даними її ефективність становить близько 70%", - повідомляє начальник госпітального відділення старший лейтенант Артур Матвєєв.

Відомо, що вакцинація проводиться в два етапи. Другий - через чотири-дванадцять тижнів після першого. Інструкція вимагає зберігати вакцину від COVID-19 при температурі від двох до восьми градусів тепла за Цельсієм. При цьому сама вакцинація відбувається на добровільній основі. Пацієнти повинні пройти обстеження: поміряти температуру, артеріальний тиск, зібрати дані анамнезу. І лише тоді визначається-чи є протипоказання до вакцинації.

Фото: facebook.com/pressjfo.news
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Підвищена температура, алергічні реакції до компонентів вакцини і гострі захворювання є абсолютними протипоказаннями.

Нагадаємо, у дворі пенсіонера вибухнула міна, медики не встигли врятувати: "Загинув від численних поранень"

Як повідомляв "Знай.ua", герої з ЗСУ врятували життя хворому чоловікові: на руках винесли з палаючого будинку

Знай.ua писав, українські захисники показали, як нарощують м'язи для боротьби з ворогом