Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України в США.

Глава держави заявив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий професійний рівень і дуже позитивне сприйняття в США.

"Переконаний, що ці три фактори є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України і США", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що послу необхідно зосередитися в першу чергу на налагодженні діалогу з адміністрацією нового американського президента Джо Байдена. Також потрібно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями і зміцнювати двопартійну підтримку нашої країни.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму. Окрему увагу глава держави приділив необхідності посилення санкцій США проти Росії, зокрема щодо проекту "Північний потік - 2".

Варто зазначити, що Оксана Маркарова була міністром фінансів з 22 листопада 2018 року по 4 березня 2020 року в кабінетах Володимира Гройсмана та Олексія Гончарука.

Нагадаємо, Зеленський ось-ось затвердить нові штрафи для водіїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський забрав у Росії повітряний простір України.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський несподівано позбавив українців голосу.