Астероїд шириною більше кілометра в наступному місяці пролетить повз Землю. Але хоча цього року це буде найбільший і найшвидший астероїд, що пролетів повз нашу планету, приводів для паніки немає, передає livescience.

Космічний камінь, офіційно названий 231937 (2001 FO32), має діаметр від 0,5 до 1 милі (від 0,8 до 1,7 км) і наблизиться до землі в межах 1,25 мільйона миль (2 мільйонів кілометрів) в 11:03 за східним стандартним часом (1603 за Гринвічем).

Астероїд, фото з відкритих джерел
Астероїд, фото з відкритих джерел

21 березня - досить близько і астероїд досить великий, щоб його можна було класифікувати як "потенційно небезпечний", згідно з базою даних, опублікованою лабораторією реактивного руху НАСА.

Довідка: за даними центру НАСА, астероїд позначається як "потенційно небезпечний", коли його орбіта перетинається з орбітою Землі на відстані не більше 4,65 мільйона миль (7,5 мільйона км), а його діаметр перевищує 500 футів (140 метрів). для вивчення навколоземних об'єктів (CNEOS).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Раніше ми повідомляли, названі терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.

Як повідомляв "Знай.uа", гігантський астероїд летить до землі на швидкості 41 000 км/год, розміром з Ісуса з Ріо-де-Жанейро.

Також "Знай.uа" писав, що на Марсі виявили підозрілий газ-не переживайте, в платіжки він не потрапить.