Нацкомісія порівняла тарифи на воду в Європі, країнах СНД та Україні.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), провівши порівняльний аналіз тарифів на централізоване водоспоживання в країнах Європи, СНД і в Україні у 2020 році, заявила, що наша країна має одні з найдешевших тарифів на ці послуги. Про це йдеться на сторінці НКРЕКП у Facebook.

"НКРЕКП провела аналіз середньозважених тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення (централізоване водоспоживання) країн Європи, найближчих сусідніх країн і України, що діяли у 2020 році. Графічна інформація щодо рівня тарифів у вибраних країнах свідчить, що Україна входить у десятку країн із найнижчим рівнем тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", - йдеться в повідомленні.

У Нацкомісії зазначили, що такі найближчі сусідні країни, як Польща, Болгарія, Румунія, Словаччина мають суттєво вищий тариф на ці послуги.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Про те, наскільки коректно робити такі порівняння, неодноразово висловлювались і фахівці, і самі українці.

Так, в Українському союзі промисловців і підприємців заявляли, що тарифоутворення в Україні суперечить економічним законам. Підприємці вважають, що механізм формування тарифів в Україні відірваний від реальних доходів більшості українців, що порушує базові закони економіки.

У коментарях до повідомлення НКРЕКП про найнижчі тарифи українці висловили своє обурення та припустили, раз мова зайшла про низькі тарифи, то можна чекати чергового їх підняття.