На сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про рекомендації з боку психологів про те, що слід відрізняти психологічний - рівень розвитку психіки і світосприйняття - і хронологічний вік.
Але при цьому законодавство є суворою річчю. Сервісні центри МВС спираються виключно на нормативні та законодавчі вимоги - статтю 15 Закону України "Про дорожній рух" та Правила дорожнього руху (ПДР).

МВС, фото: Facebook
МВС, фото: Facebook

"Мінімальний вік, дозволений для складання іспитів і отримання водійського посвідчення - 16 років. Це стосується категорій А1, а (мопеди і мотоцикли). У 18 років Ви вже зможете претендувати на категорії В1, В, С1, С (Квадроцикли, Легкові, зокрема, з невеликими причепами, вантажні авто). Якщо за паспортом вам буде 19 - зможете відкрити категорії BE, C1E, СЕ (при наявності необхідного водійського стажу). З 21-го віку - категорії D1, D, D1E, DE, Т (пасажирські автобуси, трамваї і тролейбуси)", - йдеться в публікації МВС.

Однак, скільки б вам не було в документах, необхідно завжди відчувати відповідальність за здоров'я інших людей, що знаходяться на дорозі. Життєво необхідно бути свідомим, незважаючи на те, що дорослим бути "круто".

МВС, скріншот: Facebook
МВС, скріншот: Facebook

Нагадаємо, українці зможуть перевірити "біографію" авто до покупки: кількість ДТП, колір і рік випуску

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", куди і як здати стареньку машину: інструкція МВС

Знай.ua писав, в Україні Нове авто можна буде оформити прямо в салоні