Засновник Tesla і SpaceX, мільярдер Ілон Маск породив нове покоління "мафії" - колишніх співробітників компанії, які стали успішними засновниками або інвесторами безлічі стартапів і одного разу складуть конкуренцію йому самому. Про це розповіли в Forbes.

Forbes розповідає про колишніх співробітників Tesla, які продовжують працювати над електрифікацією та автоматизацією автоіндустрії. Їх компанії вже оцінюються в цілому приблизно в $30 млрд.

Пітер Роулінсон є співзасновником і генеральним директором Lucid Motors. Він був головним інженером електроседану Tesla Model S, який встановив нову планку для автомобілів на акумуляторів.

Зараз він керує стартапом Lucid Motors, який виробляє електромобілі в Ньюарку, штату Каліфорнія.

Ілон Маск, фото Getty Images
Ілон Маск, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Джей Бі Страубель є співзасновником і генеральним директором Redwood Materials. Він разом з Маском був одним із засновників Tesla. І був технічним директором компанії до 2019 року.

Тепер його компанія займається переробкою акумуляторів, щоб літій, кобальт і нікель з використаних автомобілів не потрапляли на звалища.

Стерлінг Андерсон є співзасновником і директором по продукту Aurora Innovation. Він прийшов до Tesla в 2013 році і очолював розробку технології безпілотного водіння Autopilot.

І в підсумку пішов в 2016 році від Маска і зайнявся запуском виробництва безпілотних автомобілів Aurora Innovation. Зараз оцінка стартапу з Кремнієвої долини становить близько 10 мільярдів доларів.

Раніше ми повідомляли, Ілон Маск оголосив набір космічних туристів.

Як повідомляв "Знай.uа", названі терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.

Також "Знай.uа" писав, що Маск на Марсі буде не один, ОАЕ відправили "Зонд надії" на Червону планету.