Нещодавно на аукціоні купили лист творця книг "Володар перснів" Джона Рональда Руела Толкіна, в якому він описав зовнішність своїх улюблених персонажів – хоббітів.

Так, на торгах в Монако з молотку пішов лист Дж. Р. Р. Толкіна, написаний у липні 1956 року. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Варто зазначити, що анонімний покупець віддав за нього 25 тисяч доларів. Автор "Хоббіта" і "Володаря перснів" листувався з ілюстратором, яка вказана в тексті як міс Сайкс, і хотів придбати її шедеври.

Володар Кілець / кадр з фільму
Володар Кілець / кадр з фільму

Письменнику дуже сподобалося, як дівчина зобразила хоббітів, намалювавши їх схожими на простих людей, а не казкових напівросликів з дитячими обличчями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Я показав ваші малюнки іншим "читачам", і вони дуже добре про них відгукуються. Більшість погодилася з тим, що хоббітам краще виглядати як звичайним людям (але ідея з цапиною борідкою або кіскою для Більбо відмінна), а не як дітям, з круглими очима і т.д." - писав Толкін.

Також у листі Толкін вказав, що хотів би придбати наступні роботи художниці, але йому нічим заплатити.

"Я був би дуже радий подивитися на ваші майбутні малюнки, але не можу дати вам надію на те, що ваша праця буде винагороджена найближчим часом", - зізнався письменник.

Наприкінці листа Толкін додав, що його шокували успіхи "Володаря перснів" і вони надали йому сил після тривалої хвороби.

лист Джона Рональда Руела Толкіна, фото Daily Mail
лист Джона Рональда Руела Толкіна, фото Daily Mail

Нагадаємо, IMAX поверне "Володар перснів" на великий екран.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий фільм "Володар перснів" готує несподіваний поворот: стало відомо головний сюжет.

Також портал Знай.uа писав, що анонсовано останню книгу про "Володаря перснів", коли чекати виходу.