З держави Нігерія прийшли дуже тривожні новини. Банда невідомих бойовиків викрала понад 300 дівчаток шкільного віку. Повідомляється, що дітей поцупили з інтернату на північному заході країни. Місцеві поліцейські припускають, що школярок відвезли до лісу. Це сталося в Джангебі, штат Замфара.

Про це стало відомо завдяки повідомленням журналістів британського інформаційного агентства BBC.

За інформацією журналістів, озброєні банди в Нігерії часто захоплюють учнів з метою отримання викупу. Президент Мухаммаду Бухарі засудив викрадення, назвавши його "нелюдським і абсолютно неприйнятним".

Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe
Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe

"Влада не піддадеться шантажу з боку бандитів, які нападають на невинних школярів заради величезних викупів, - заявив він. - Наша головна мета - зберегти заручників живими і неушкодженими".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами президента, влада може застосувати проти бандитів "величезні сили", але є побоювання, що школярок можуть використовувати в якості "живих щитів". Минулого тижня в сусідньому Нігері бойовики викрали щонайменше 42 осіб, у тому числі 27 учнів. Їх досі не звільнено. Інші свідки кажуть, що бойовики прийшли пішки, їх було більше ста.

Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe
Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe

"Вони зламали шкільні ворота і поцілили в охоронця. Потім вони увійшли до гуртожитку, розбудили дівчаток і сказали їм, що прийшов час молитви. Дівчата плакали. Бойовики зібрали їх і повели в ліс. По дорозі вони стріляли в повітря", - розповів журналістам очевидець.

Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe
Викрадення дітей в Нігерії, фото: Sanusi Jangebe

Вбиті горем батьки зібралися біля школи, деякі з них вирушили в джунглі шукати своїх доньок, кажуть свідки. Один з вчителів сказав журналістам, що з 421 учениці в школі залишилися тільки 55.

Раніше повідомляли, підлітка-гуляку провчили за тягу до крадіжки, змусивши розкаятися: "Зробив боляче батькам".

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську викрали 5-річного хлопчика: батько прочісує місто і благає про допомогу.

Знай.uа писав, батько 6 дітей погрожував зарубати їх сокирою - малюків рятував спецназ: відео з місця подій.