Молода модель і переможниця "Супер Топ-моделі по-українськи" Таня Брик частенько радує своїх шанувальників на просторах соціальної мережі Instagram всілякими корисними відео і текстами, а також оголеними фотографіями і просто своєю красивою зовнішністю.

На дівчину підписано понад 275 тисяч осіб, з якими зараз Таня Брик поговорила на дуже важливу тему - про орторексію - розлад прийому їжі, який характеризується нав'язливим прагненням до "здорового і правильного харчування".

Таня Брик, фото: Instagram
Таня Брик, фото: Instagram

Брик зазначила, що страждає орторексією можна розпізнати за кількома ознаками. Така людина проводить більше трьох годин на день за роздумами про здорове харчування, плінує завтрашнє меню, також він притично спостерігає і за їжею інших людей, знижує соціальну активність, адже може їсти лише в домашній обстановці. Їжа, яка раніше йому приносила задоволення, відсутня в його нинішньому раціоні, так як вона була "неправильною". Крім того, людина може відчувати почуття провини або відрази, коли не слід власної дієти і йому здається, що все знаходиться під контролем.

"Простий тест на орторексическое харчове розлад За кожну відповідь "ТАК" постав один бал 🟢я проводжу більше трьох годин на день у роздумах про здорове харчування (якщо більше чотирьох годин, постав 2 бали) 🟢меню на завтра я планую вже сьогодні 🟢для мене набагато важливіше користь, яку приносить їжа, ніж задоволення від неї 🟢чим якісніше моя дієта, тим одноманітніше мій спосіб життя 🟢мої обмеження у харчуванні з кожним днем все суворіше 🟢я жертвую заняттями, які раніше мені подобалися, якщо вони заважають мені правильно харчуватися 🟢моя самооцінка підвищується, коли я їм здорову їжу, я дивлюся зверхньо на тих, хто цього не робить. 🟢мене мучать почуття провини і відраза до себе, якщо я їм те, що приносить мені задоволення, але не відповідає правилам моєї дієти 🟢дієта ізолює мене від оточуючих, тому що я можу харчуватися тільки вдома 🟢коли я їм правильні продукти, я спокійна і відчуваю, що у мене все під контролем", - зазначила Таня Брик у підписі до публікації.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

І в разі, якщо ви набрали більше чотирьох балів в цьому простому тесті, це говорить про ймовірну нервової орторексії. Однак все ж слід звернутися до фахівця для отримання більш точних результатів і показань.

Таня Брик, скріншот: Instagram
Таня Брик, скріншот: Instagram

Таня Брик, скріншот: Instagram
Таня Брик, скріншот: Instagram

Нагадаємо, переможниця "СТМПУ" Таня Брик розповіла як уберегти дітей від пасток моделінгу: "Не винесла"

Як повідомляв "Знай.ua", переможниця СТМПУ Тетяна Брик повністю роздяглася і розповіла про бажання сирників

Знай.ua писав, зірки "СТМПУ" підкорили тиждень моди — Брик ледь не впала, а любителі перемотали груди