Опісля того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції проти олігарха Ігоря Коломойського, можливі 4 сценарії як закінчиться справа, про які розповів політолог Олександр Москалюк у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

Сценарій №1.

Цей сценарій передбачає стиснення навколо Коломойського кола аж до ведення кримінального переслідування проти нього. Логічним завершенням цієї процедури, як зазначає Москалюк, буде засудження обвинуваченого.

Сценарій №2.

За такого розвитку подій обвинувачений знаходить спосіб втекти від судочинства США в іншу країну – або ту, що не зв’язана договором надавати правову допомогу, або ту, що взагалі займає іншу позицію щодо видачі громадян. У приклад експерт ставить Ізраїль.

Сценарій №3.

Політолог вважає цей сценарій малоймовірним, але все ж пояснює, як розвиватимуться згідно з ним події.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Для його реалізації самому Коломойському доведеться співпрацювати з судочинством США, зокрема, укласти угоду, «яка буде передбачати про те, що, можливо, Коломойський на когось крупнішого покаже». На його думку, не можна забувати про високий рівень заполітизованості США на сьогодні, адже це стосується і правової системи. Зокрема, потрібно звернути увагу, чи має обвинувачений якісь відносини з республіканцями.

Сценарій №4.

Його Москалюк теж вважає малоймовірним, але все ж пояснює далі. «Коли стискається це все коло, але врешті-решт Україна виходить з позиції, коли Коломойський є громадянином України, і в силу різних обставин не дає змоги, щоб далі цей маховик розкручувався», - каже він.

Отже, Москалюк навів 4 ймовірні сценарії розвитку подій, але він зазначає, що не може нічого сказати точно, оскільки справа містить безліч невідомих. «Тобто будь-яка спроба стовідсоткової відповіді на це питання – це насправді гадання на кавовій гущі», - переконаний політолог.

Нагадаємо, Бортнік вважає економічну ситуацію в Україні коматозно стабільною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт назвав санкції, які болісно вдарять по російській економіці.