Підконтрольні голові НКРЕКП Валерію Тарасюку трейдери за заниженою ціною отримують електроенергії з АЕС держкомпанії»Енергоатом".

Про це повідомив керівник платформи «Національна стратегія розвитку» Дмитро Співак в ефірі «Першого незалежного телеканалу».

«Ви ж знаєте, що відбувається з точки зору корупції, з точки зору фірм-прокладок, які знаходяться під цим Тарасюком, які скуповують цю енергію задешево, а продають задорого, які освоюють суми грошей, порівнянно з 50% обороту «Енергоатому», - повідомив співак.

Він уточнив, що діяльність таких фірм-прокладок створюють загрозу для всієї енергосистеми.

"Тарасюк їх не помічає, вірніше він знає про них, але робить вигляд, що не помічає. А держава не помічає злочинної та диверсійної діяльності керівництва НКРЕКП", - додав співак.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, на початку червня НКРЕКП пішло на публічний конфлікт з Міністерством енергетики. Приводом стала вимога міністерства до комісії припинити махінації на ринку електроенергії, через які державні генеруючі компанії втратили мільярди гривень.
Махінації і схеми "торгівлі повітрям" в травні 2021 року призвели до рекордного падіння цін до 40 коп./кВт год, що кратно нижче собівартості виробництва струму українськими електростанціями.
НКРЕКП визнала наявність махінацій і схем лише 2 червня після заяв Міністерства енергетики. Однак припинити спекуляції близьких до комісії трейдерів НКРЕКП офіційно відмовилася, відкинувши всі пропозиції Міненерго.