П'яти учням стало зле на шкільній лінійці Києві, а одному старшокласнику довелося надати медичну допомогу. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

У суботу, 1 вересня, з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, багато шкіл столиці провели шкільні "лінійки". У школі Шевченківського району під час урочистостей відбувся неприємний інцидент.

Позначилися занадто довга церемонія і сильна спека – чотирьом дітям стало погано, а один підліток втратив свідомість і впав на асфальт. Хлопчика облили холодною водою, а дорослі викликали "швидку".

Зазначимо, що напередодні, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що шкільні лінійки на 1 вересня шкідливі для здоров'я дітей. Про це Супрун написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Шкільні лінійки на 1 вересня - пережиток радянської традиції, від якої давно пора відійти в українських школах. У розвинених країнах немає виснажливого вишиковування, стояння під сонцем чи дощем, вислуховування нескінченних напутніх промов. Адже це шкідливо насамперед з медичної точки зору. Щорічно читаємо новини про те, що діти втрачають свідомість на шкільних лінійках. Причому неважливо, проводяться вони на вулиці чи в приміщенні. Адже натовп людей, стояння на одному місці, спека або задуха погано впливають на здоров'я. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар або опік шкіри, втратити свідомість, почати блювати, відчуватися дезорієнтованою. Так само не додасть здоров'я стояння під дощем", - написала вона.

Крім того, Супрун зазначила, що крім фізичних проблем від лінійок, вони також не на користь психічному здоров'ю. "Скупчення незнайомців, та ще й з не зовсім зрозумілою метою, викликає у дітей стрес, особливо в молодших школярів", - зазначила вона. МОЗ України однозначно не рекомендує проводити лінійки.

Нагадаємо, 1 вересня в Україні відзначають День знань.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що для українських школярів ввели нові правила.

Також "Знай.uа" писав ідеї святкових зачісок для дівчаток на 1 вересня.