З 1 вересня невідкладна медична допомога почала працювати в новому форматі. З цього дня бригади "невідкладної допомоги" підпорядковуються Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це повідомляє директор департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Як заявляє Гінзбург, це дозволить поліпшити якість надання медичної допомоги.

"Ми сподіваємося значно зменшити кількість скарг киян з приводу некоректності медиків або того, що виклик відмовлялися приймати. Кияни будуть отримувати медичну допомогу вчасно і саме ту, яку зараз потребують", — сказала вона.

Так з 1 вересня екстрену і невідкладну медичну допомогу будуть надавати по одному номеру телефону – 103.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також повідомляється, що терапевти, педіатри та сімейні лікарі будуть надавати допомогу в будні дні з 08:00 до 20:00 і з 09:00 до 15:00 на свята та у вихідні.

Це стало можливим завдяки об'єднанню бригад екстреної та невідкладної медичної допомоги.

Диспетчери вже під час розмови з постраждалими будуть визначати, яка саме допомога потрібна людині.

Крім того, буде відслідковуватися сама розмова з пацієнтом, а також час прибуття машин на місце виклику. В результаті такого об'єднання збільшилася кількість виїзних бригад. Гінзбург зазначила, що тепер "швидка" допомога зможе доїжджати до пацієнта за 10 хвилин.

Однак таку допомогу можна буде отримати, тільки підписавши відповідну декларацію. Тим же, хто ще не встиг підписати декларацію з лікарем, екстрена допомога буде надана в будь-якому випадку.

Крім того, запрацював телефон консультації Центру екстреної медичної допомоги. Зателефонувавши за номером 15-83, можна буде отримати консультацію по тій чи іншій проблемі. Наприклад, запитати про дозування і час прийому медикаментів, або отримати пораду лікаря.

Нагадаємо, триває конфлікт між мешканцями Оболоні і клінікою "Медиком", підручні якої хочуть, по суті, влаштувати у них у дворі лікарню.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я оновили санітарні правила в школі. Вони передбачають в першу чергу скорочення часу на домашні завдання для учнів.

"Знай.uа" писав, на сайті електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилося пропозиція звільнити Віталія Кличка з посади мера.