В 2018 році літня пора у Києві була однією з найбільш спекотних в Україні з 1881 року. Про це розповіла прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, найхолодніше цього літа було 7 червня, коли температура під ранок опустилася до +8,5°, а найспекотніше було 15 серпня, коли температура після полудня піднялася до +32,8°. Днів зі спекою, яка перевищила 30°, було 12, причому 9 з них тільки в серпні.

Варто зазначити, що головною особливістю літа-2018 в Києві став контраст між дощовим червнем, коли в Києві випало 111 мм – півтори місячні норми опадів, та сухим серпнем, коли було лише 22 мм опадів. Уточнимо, що в загальному протягом літа випало 95% кліматичної норми.

Температура перших восьми місяців перевищила кліматичну норму на 2,2°, що виводить нинішній рік на третю позицію серед найтепліших за 137 років. За 8 місяців випало 425 мм опадів, або 91% кліматичної норми для цього періоду.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тим часом діти вже відучилися перший день у школі, а осінню і не пахне. Тільки поступово червоніє горобина і відцвітають айстри. Але все це не заважає температурі повітря підніматися до липневих +30 градусів.

На Заході можливі несильні легкі дощики в Ужгородській, Львівській та Івано-Франківській областях. В інших же мінлива хмарність, приємна температура повітря від +24 до +28 градусів. В Ужгородській області повітря вдень прогріється до +29 градусів. .. А вночі температура повітря буде від +11 до +15 градусів. Вітер східний, 5-10 м/с.

На Півночі ще тепліше, ніж на Заході, вдень навіть спекотно. Температура буде в районі +27 – +29 градусів тепла. А вночі буде мінімум +13 градусів. Вітер східний, 5-10 м/с.. У Києві вдень +27…+29, вночі – 15…17 градусів тепла.

Нагадаємо, що у перший місяць осені ще буде переважати літнє тепло, однак час від часу регіони будуть накривати дощі.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптик Наталка Діденко прогнозує ясну і сонячну погоду без опадів.

Також портал Знай.uа писав, у найближчі дні погода в Україні вразить розмаїттям. Одні області заллють дощі, а в інших українці будуть знемагати від спеки.