Контрактова площа одна з найстаріших у Києві. Вона існувала ще за часів Київської Русі, а в XIX ст. площа вважалася центром міста.

Раніше називалася Олександрівською і Червоною. Нинішня назва виникла через купців, які укладали контракти саме на цій площі. Пропонуємо і вам подивитися на гарні кадри сучасного життя знаменитої місцевості.

Після третього розділу Польщі та міста Дубно, в якому спочатку виник контрактовий ярмарок, населений пункт увійшов до складу Російської імперії. Саме тоді торгівлю перенесли в Київ, тому що поруч був порт, як основне джерело експортно-імпортних поставок. Після розвитку залізниці значення порту значно зменшилася, а центр ділового життя столиці перемістився на Хрещатик.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Неподалік площі знаходяться Києво-Могилянська академія, пам'ятник Григорію Сковороді, Гостинний двір, криниця-фонтан "Самсон" і будівля Храму Святої великомучениці Катерини, яку зараз займає управління Національного банку України по Києву і області.

Зазначимо, нещодавно у Києві з'явився пам'ятник китайському філософу Конфуцію. Його відкрили біля 7 корпусу Київського політехнічного університету, повідомляє Міжнародне радіо Китаю. Пам'ятник став подарунком Посольства КНР в Україні, відкриття постаменту відвідав посол Китаю Ду Вей.

Раніше повідомлялося, що київську станцію метро закриють на два місяці. З понеділка, 3 вересня, один з виходів столичної станції метро "Тараса Шевченка" закривають на вхід і вихід.

В повідомленні прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен" говориться, що зміни в роботі триватимуть до 31 жовтня. Також представники підземки уточнили, що закриття пов'язане з тим, що сквер за адресою Межигірська, 83 зібралися приводити в порядок.

Нагадаємо, в центрі Києва дорога руйнується на очах, посеред вулиці – озера.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що головний київський міст закривають на ремонт.

Також "Знай.uа" писав, що один із найвідоміших ринків Києва зрівняли з землею.