В ніч з вівторка на середу, 5 вересня, метеорологи зафіксували у столиці України перший температурний рекорд цієї осені.

Так, з 1881 року ця ніч була теплою, про це повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Згідно з даними обсерваторії, ніч на 5 вересня в Києві була найтеплішою з 1881 року, і температура не опустилася нижче 18,8° С, що на 0,2° С вище за попередній рекорд для цього дня в 1968 році.

Наголошується, що це вже 21 температурний рекорд у Києві за 2018 рік.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До речі, в 2018 році літня пора в Києві була однією з найбільш спекотних в Україні з 1881 року. Про це розповіла прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, найхолодніше цього літа було 7 червня, коли температура під ранок опустилася до +8,5°, а найспекотніше було 15 серпня, коли температура після полудня піднялася до +32,8°. Днів із спекою, яка перевищила 30°, було 12, причому 9 з них тільки в серпні.

Варто зазначити, що головною особливістю літа-2018 в Києві став контраст між дощовим червнем, коли в Києві випало 111 мм – півтори місячні норми опадів, та сухим серпнем, коли було лише 22 мм опадів. Уточнимо, що в загальному протягом літа випало 95% кліматичної норми.

Температура перших восьми місяців перевищила кліматичну норму на 2,2°, що виводить нинішній рік на третю позицію серед найтепліших за 137 років. За 8 місяців випало 425 мм опадів, або 91% кліматичної норми для цього періоду.

Нагадаємо, що у перший місяць осені ще буде переважати літнє тепло, однак час від часу регіони будуть накривати дощі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у четвер, 6 вересня, в Україні різко погіршаться погодні умови. Так, на Правобережжі України та в Криму пройдуть дощі з грозами.

Також портал Знай.uа писав, майже по всій території України збільшиться хмарність, так як у найближчу добу погоду визначатиме поле зниженого атмосферного тиску.