У столиці України вже до кінця 2018 року вартість проїзду в маршрутних таксі підніметься на кілька гривень. Не так давно в Києві вже підвищувалися тарифи на проїзд в метро і наземному транспорті, однак, власники деяких маршруток відзначають, що вартість проїзду повинна знову зрости мінімум на третину.

Перевізники уточнюють, що гривня знецінилася, а вартість на паливо зростає щодня. Так що є тільки одне рішення в даній ситуації – підняти плату за проїзд у маршрутних таксі до 10 гривень.

І правда, ціна на бензин протягом останнього тижня підскочила на 60 копійок. Середня вартість бензину перевалила за 30 гривень. Фахівці ж вважають, що тенденція до зростання може тривати протягом найближчих місяців. Всьому виною девальвація гривні і зростання цін на нафту.

Нагадаємо, що підвищення торкнулося весь комунальний транспорт: метро, трамваї, тролейбуси, а також автобуси. З 14 липня жителі столиці і приїжджі викладають за одну поїздку 8 гривень.

У «Київпастрансі» підвищення аргументували, в першу чергу, заборгованістю компанії, низькими зарплатами працівників, і підвищенням цін на автомобільні запчастини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приватні маршрутки, на відміну від комунальних, можуть самі виставити свій тариф на проїзд. Таке право вони отримали від Кабінету міністрів України ще в 2015 році.

Своїм рішенням уряд відпустив «у вільне плавання» всі комерційні перевезення по Україні. На даний момент, за фактом, ніхто не може диктувати правила установки тарифом перевізникам, крім пасажирів.

Як зазначає активіст організації «Євро-Патруль» В'ячеслав Коновалов, тільки з-за цього маршрутники і зважаться на кардинальне підвищення.

“Вони пропонують підняти тарифи до 10 грн вже до кінця цього року. Не вірю, що це має будь-якого обґрунтування. У них дуже велика корупційна складова в тарифі, як мінімум 20%. Пасажиропотік до кінця не розрахований, квитки вони не видають при посадці. Багато водіїв зізнаються, що при щоденному обігу 3,5 тисячі грн від 800 до 1000 грн він повинен віддати “даху”, щоб його не чіпали”, - зазначив чоловік.

Підвищення належить, але вона буде в межах 8 гривень. Таке припущення висловив голова служби комунальних перевезень Сергій Савтырь.

Чиновник не сумнівається, якщо вартість на паливо, до кінця року не зросте до психологічної позначки в 35 гривень, приватні перевізники візьмуть, так і зрівняють тариф з комунальним.

“Я до сих пір подібних розмов не чув, але не сумніваюся, що до кінця року вони максимум вирівняють до 8 гривень. Зрівняють, швидше за все, з тарифом у комунальному транспорті. Це можливо після недавнього стрибка цін на паливо”, - каже Савтырь.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українців попереджали про підвищення вартості нафтопродукції.

Раніше Знай.UA повідомляв про те, що в Харкові загорівся пасажирський потяг.

Також Знай.UA розповідав про подорожчання вантажних перевезень в Україні та чим загрожує таке підвищення тарифів.