Кияни вимагають у місцевої влади обмежити роботу столичного аеропорту "Жуляни" і заборонити там злети і посадки літаків в нічний час доби.

Зараз літаки, в рамках вечірніх і нічних рейсів пролітають над житловими будинками, дитячими садками і школами, що робить життя в районі "транспортного коридору", за словами ініціаторів скарги, нестерпним і навіть небезпечним. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

"Аеропорт "Жуляни" обслуговує велику кількість рейсів, що робить проживання в зоні транспортного коридору небезпечним і нестерпним. Спочатку аеропорт був побудований по околицях міста, а тепер житловий сектор оточує його з усіх боків. Шум негативно впливає на нервову систему, може призвести до серцево-судинних захворювань, виразкової хвороби, порушення обмінних процесів. Медики відзначають особливо несприятливу дію за рівнем шумів у години відпочинку і передовсім сну, коли повинні відновлюватись сили людини", - написала автор петиції Олена Мельник.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Також вона додала, що літаки, що пролітають над житловими будинками, дитячими садками, школами та іншими громадськими місцями, видають гучний шум, до якого неможливо звикнути.
"В європейських країнах діють норми на шумове забруднення. Необхідно заборонити нічні польоти, особливо експлуатації літаків, які створюють шум, що перевищує шумові норми", - додала Мельник.

Для того, щоб вимогу прийняли на розгляд, необхідно, щоб петиція набрала більше десяти тисяч голосів за 90 днів. Поки що кількість "підписів" не перевищує дві сотні.

Раніше повідомлялося, що в столиці триває будівництво лінії швидкісного залізничного сполучення Києва з найбільшим аеропортом країни "Бориспіль". Будівництво швидкісної колії до "Борисполя" закінчать до 1 грудня 2018 року.

Нагадаємо, після Ryanair в Україну злетяться ще дві авіакомпанії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що рейси з України в Дубай стануть щоденними.

Також портал "Знай.uа" писав, що кияни влаштували бунт проти "Жулян".