В Оболонському районі Києва у супермаркеті "Сільпо" м'ясна вітрина переповнена вщерть. Все у кращих традиціях маркетингу – правильна підсвітка червоного кольору, ароматизатори, і все, вам здається, що купуєте "свіженьке". Але дарма.


Нещодавно у телеграм каналі "ХК" опублікували фото продукції, скуштувавши якої ви приречені на харчове отруєння, нудоту та розлад травлення. Натрапив на нього адміністратор цього ж ресурсу.

М'ясо у "Сільпо"
М'ясо у "Сільпо"

"Тиждень тому взяв тут домашньої ковбаси, і кинув в морозилку. Думав, наївний, приготую, смачно буде. Угу, г*вно на лопаті! Ригав півночі, від виклику швидкої втримала лише думка про те, що промивати шлунок будуть точно через ж*пу. Загалом – дякую "Сільпо" за незабутню, романтичну нічку. Самі жеріть своє м'яско", - йдеться в коментарі до фото.


До речі, випадки харчового отруєння та розладу шлунку після вживання м'яса непоодинокі, тому запам'ятайте кілька дієвих правил, аби цього уникнути:

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

М'ясна лавка
М'ясна лавка


Коли вибираєте будь-яке м’ясо в супермаркеті – беріть тільки з задньої частини холодильника.

Там не тільки прохолодніше а й м’ясо завжди свіже, оскільки в працівників супермаркетів є своє так зване професійне "правило" – продукти, в яких виходить термін придатності, завжди потрібно класти ближче до покупця аби уникнути збитків.

М'ясна лавка
М'ясна лавка


Якщо ви не збираєтесь готувати м’ясо протягом двох-трьох днів – зберігайте його морозильній камері.


Ніколи не розморожуйте м’ясо при кімнатній температурі, покладіть його в миску, накрийте пакетом або харчовою плівкою і дайте відтанути в холодильнику.

Завжди використовуйте окремі тарілки для сирого і приготованого м’яса.

М'ясна лавка
М'ясна лавка


Пам’ятайте, вживання погано просмаженого м’яса піддає вас серйозному ризику зараження бактеріями, тому обов’язково доводьте його до безпечної температури: більшість бактерій гинуть при температурі 60-82°С.

М'ясна лавка
М'ясна лавка


Завжди добре мийте руки, ножі та інший посуд, аби позбутися від будь-яких бактерій до і після приготування їжі.


Дивіться: шокуючий експеримент із м’ясом


Нагадаємо, фото брудної вітрини відомого супермаркету потрапило у мережу.
Як повідомляв Знай.ua, покупці помітили таргана посеред "Сільпо".
Також Знай.ua писав, в анексований Крим завезли російські консерви з "сюрпризом"