Реконструкцію Київського зоопарку планують розпочати вже у жовтні цього року.
Столична влада планує відкрити першу чергу реконструкції Київського зоопарку в кінці жовтня 2018 року. Принаймні, так стверджують уповноважені органи:

"Згідно з проектом, тривалість будівництва першої черги, яка включає в себе 4 пускові комплекси, становить 18 місяців. В кінці жовтня цього року планується завершити роботи в першому пусковому комплексі, після чого об'єкти будуть передані" Київському зоопарку "для розміщення експозицій", - прокоментував виконуючий обов'язки директора комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" Сергій Данилович.

Київський зоопарк
Київський зоопарк


За його словами, перший на черзі – універсальний вольєр вхідної групи "Південна" з акваріумом, спеціально для приматів. На даний момент виконано робіт на загальну суму понад 149 мільйонів гривень.

Київський зоопарк
Київський зоопарк

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Як відомо, зоопарк відкритий для відвідувачів протягом усього періоду реконструкції з можливістю вільного пересування.


Київський зоологічний парк

Київський зоопарк
Київський зоопарк


унікальний об’єкт, який було створено за ініціативою професорів Університету Святого Володимира та політехнічного інституту, викладачів гімназій, лікарів, громадських діячів і багатьох любителів живої природи, які були членами Київського товариства любителів природи (КТЛП).

Київський зоопарк
Київський зоопарк


Офіційним часом заснування зоопарку і початком його діяльності визнано 21 березня 1909 року, коли він отримав дозволи на оренду території для розміщення в ботанічному саду Університету св. Володимира та на збирання коштів для утримання тварин.

Київський зоопарк
Київський зоопарк


Фашистська окупація Києва скінчилася для зоосаду майже повним вивезенням тварин в Німеччину та руйнуванням. 10 квітня 1944 року він знову відкрився для відвідувачів.
У 1966 році почалася довгострокова реконструкція зоопарку.

Київський зоопарк
Київський зоопарк

У грудні 1970 року закінчено будівництво сучасного павільйону для утримання птахів площею 2400 м2. У 1972 року було відкрито акватераріум, у 1976 році побудовано комплекс для утримання приматів площею 2700 м2, а у травні 1982 року відкрито "Острів звірів".

Київський зоопарк
Київський зоопарк


В зоопарку активно формувалася експозиція з рідкісних і екзотичних видів тварин. Починаючи з 1998 року, тут відбувалися як позитивні, так і негативні зміни в керівництві, структурі, матеріально-технічній базі, що впливали на стан та подальший розвиток Київського зоологічного парку.

Київський зоопарк
Київський зоопарк

Київський зоопарк
Київський зоопарк

Київський зоопарк
Київський зоопарк


Дивіться: Вчимо тварин у Київському зоопарку. Розваги і відпочинок з дітьми


Нагадаємо, шкуродер забив до смерті власного пса.
Як повідомляв Знай.ua, в Аргентині у вагітних корів вирізали животи і геніталії.
Також Знай.ua писав, рідкісну тропічну інфекцію зафіксували у Британії.