Київська міська рада прийняла рішення щодо боргу перед "Нафтогазом України", згідно з яким він визнає за собою заборгованість в розмірі близько 2,6 млрд гривень за умови, що КП "Київтеплоенерго" отримує від "Київенерго" не тільки обов'язок, але й джерела для його погашення.

Цей крок дозволить повернути гарячу воду в столицю.

"Сьогодні ми говоримо тільки про відповідальність за борг, що має джерела компенсації, а також про списання всіх штрафів. Це результат роботи в судах, переговорів на всіх рівнях, включаючи Кабінет міністрів, Верховну Раду, президента. І бюджетний комітет парламенту розглянув це питання, і уряд прийняв рішення, залишилося тільки рішення Київради", - заявив Віталій Кличко.

Як згадується, 5 вересня, представляючи цей проект рішення, віце-мер Петро Пантелєєв повідомив, що в травні 2018 році "Нафтогаз України" вимагає від столичної влади взяти на себе борг "Київенерго" за постачання газу в розмірі 5 млрд гривень, у тому числі 3 млрд грн дебіторської заборгованості, 1,2 млрд грн пені та 730 млн гривень зобов'язань державного боргу по різниці в тарифах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міськрада відхилила вимоги "Нафтогазу", тому Київська міськадміністрація почала роботу з врегулювання цього питання.

В рамках компромісу Кабмін погодився виділити 730 млн гривень на погашення різниці у тарифах, а "Нафтогаз" висловив готовність відмовитися від штрафних санкцій. В результаті суму боргу вдасться знизити до 2,6 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що Національний банк в 2018 році очікує зростання цін на газ на рівні 25%. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передають ЗМІ.

"Наш прогноз не змінився. Ми очікуємо, що зростання цін на газ в цьому році буде на рівні 25%", - сказав Він.

За його словами, це підвищення вплине на інфляцію на 0,5 процентних пункту. Чиновник також анонсував, що в 2019 році НБУ очікується зростання цін на газ і комунальні послуги на рівні 15%.

Нагадаємо, експерт розповів, як зменшити споживання газу.

Як повідомляв Знай.ua, черговий спіч мера Києва Віталія Кличка довів українців до чортиків.

Також Знай.ua писав, українців різко почали позбавляти субсидій: що відбувається.