Вокаліст всесвітньо відомого ірландського гурту U2 Боно вперше приїхав в українську столицю. Музикант відвідав Київ минулої суботи, 15 вересня, у рамках щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія".

Музикант жорстко засудив корупцію, яка, на його думку, вбиває більше, аніж всі хвороби і голод разом узяті.

"Корупція вбиває більше дітей в Африці, ніж ВІЛ/СНІД чи малярія. Але від неї є вакцина - вона називається прозорістю, відкритим правлінням, громадянським суспільством", - заявив Боно і додав, що з кожним роком ІТ-технології все більше ускладнюють життя корупціонерам.

"ІТ створює умови, за яких приховати корупцію стає важче. Саме тому я так захоплююся цим молодіжним духом - це робить приховування все важчим і важчим", - сказав музикант.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дискусію зі знаменитим ірландцем під час панелі форуму вів журналіст CNN Фарід Закарія. Під час свого виступу на YES Боно заявив, що Україна повинна боротися за мир і свободу. Музикант додав: він молиться за Україну, аби ця боротьба була не фізичною, а духовною.

В'ячеслав Вакарчук змусив поглянути на Україну з іншого боку

Майкл Макфол, колишній США в Росії вважає, що В'ячеслав Вакарчук - гідний кандидат в українські президенти. Виступ відомого співака в ході міжнародної конференції YES-2018 здивував американського політика.

Так, Вакарчук виступив з промовою і заявив, що шляху до ЄС і НАТО для України повинен передувати "шлях верховенства права".

Нагадаємо, у віці 89 років помер відомий український дисидент, один з авторів акту "Про Незалежність України" Левко Лук'яненко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 31 серпня американська акторка Сьюзан Браун, зірка серіалів "Санта-Барбара" і "Головний госпіталь" пішла з життя.

Також "Знай.uа" писав, 1 вересня в Києві помер відомий український дисидент Юрій Бадзьо.