Якщо вам під ноги впав каштан, не поспішайте його топтати, адже він коштує грошей. У Києві на цих плодах можна заробити. Так у столиці відкрилися пункти прийому каштанів.

Про це повідомляє прес-служба "Київміськвторресурсу" на сторінці в Facebook.

Плоди каштана

По всій столиці працює понад півсотні пунктів, куди можна принести плоди каштана.

За один кілограм продукту ви отримаєте дві гривні. Більше каштанів — більше грошей.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Ці плоди славляться цілющими властивостями, їх використовуватимуть для виготовлення медикаментів, спрямованих на лікування судинних захворювань.

Каштан - одна з найпоширеніших лікарських рослин. Його використовують для приготування засобів, що сприяють лікуванню різного роду недуг. Крім застосування в нетрадиційній медицині каштан використовується і в побуті. З деревини кінського каштана роблять дверні полотна і меблі, різьблені і токарні вироби, дрібні побутові предмети.

Діти граються каштанами

До речі, у Швейцарії з плодів каштана варять пиво, а в Італії та Франції виготовляють лікер. Києву ж дерева каштана приносять велику користь — вони здатні ефективно очищати повітря від вихлопних газів.

Пункти прийому

Додамо, що у столиці волонтери організували пункти прийому одягу та інших побутових речей - встановили перші бокси, які можна віднести непотрібний одяг і взуття. Акція діє за підтримки організації "Кошик добра".

Нагадаємо, в кінці серпня в столиці несподівано розцвіли каштани. На Хрещатику біля КМДА символ Києва оригінальним чином привітав українців з прийдешнім Днем незалежності. На деревах поруч з уже пожовклим листям з'явились молоді листочки і білі свічки.

Як повідомляв Знай.ua, жителька Чернівців Ніна Заболотна робить природні арт-об'єкти, одягаючи дерева в різнобарвні в'язані шарфики. Звичайні дерева у місті перетворюються на витвір мистецтва. Жителям подобається, як творіння Заболотної змінює вигляд похмурих вулиць.

Також Знай.ua писав, що столичний забудовник багатоповерхівок вирішив, що й набережна належить йому, тому відгородив пішохідну зону парканом. Тепер простим киянам не доступне навіть озеро.