Комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на обладнання станцій метро камерами відеоспостереження. Впровадження системи відеоспостереження підприємство оцінила в 3 мільйони гривень.

В повідомленні на сайті публічних закупівель ProZorro говориться, що 195 камер відеоспостереження будуть встановлені на входах і виходах зі станцій метро в Києві. Передбачається, що в залежності від величини станції, на ній буде встановлено одну або дві відеокамери. Влада відзначає, що відеоспостереження необхідно, щоб запобігти загрозам для життя киян.

Аукціон на виконання робіт стартує 5 жовтня, виконати роботи потрібно до 17 грудня 2018 року. На даний момент у Києві вже працюють понад 7 тисяч відеокамер, вони встановлені у місцях найбільшого скупчення людей.

Раніше повідомлялося, що поки кияни задихаються у вагонах, а жетонні автомати не працюють, метрополітен закупив лічильники для грошей за 1,2 мільйона гривень. Столичне комунальне підприємство "Київський метрополітен" у серпні цього року уклало договір з ТОВ "Гамма-Дніпро" на поставку грошово-лічильних машин. За результатами тендеру, який проводився в системі ProZorro, вартість покупки склала 1,2 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Повідомляється, що до кінця 2018 року підприємство поставить 30 грошово-лічильних машин SB-7 виробництва "Hyundai MIB International Co. Ltd" (Південна Корея) за 39 900 грн за штуку. При цьому, в інтернет-магазинах такі ж машини можна побачити у продажі на 4% дорожче – за 41 500 грн. Такі машинки рахують банкноти з сортуванням та перевіркою на справжність по захисних ознаках, видимими в інфрачервоному і ультрафіолетовому діапазонах і з магнітної детекцією, їх гарантійний термін – 1 рік.

Нагадаємо, стало відомо, скільки заробляє Київський метрополітен.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що київську станцію метро закриють на два місяці.

Також портал "Знай.uа" писав, що кумедний випадок у київському метро став хітом соцмереж.