Стало відомо про іще одне скандальне будівництво, яке збираються розпочати у Києві.

Журналісти повідомляють, що біля станції метро "Шулявська", постійним користувачем якої є Державне видавництво "Преса України" Державного управління справами Президента України, збудують житловий комплекс.

ЗМІ оприлюднили відповідні дані - Детальний план території (ДПТ), затверджений іще 20 грудня 2017 року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За даними держкадастру, за адресою проспект Перемоги, 50 є три ділянки загальною площею 6,87 га. Усі вони є державною власністю і перебувають у постійному користуванні ДВ "Преса України".

Стало відомо про те, що на цій ділянці планують будівництво житлово-офісного комплексу.

У перспективі передбачається будівництво великого торгівельного центру, підземних паркінгів, початкової школи на 220 учнів та дитсадок на 160 дітей.

Замовник планує зберегти лише адмінкорпус. Також спливла інформація про те, що приміщення в будівлі "Преси України" на Шулявці розглядається під розміщення Державного бюро розслідувань.

Решту корпусів планується демонтувати, оскільки основні виробничі та складські потужності видавництва розміщені в Києві на ділянці по вул. Героїв Космосу, 6 та 8а.

"Винос підприємства пов’язаний, перш за все, з різким спадом виробничих потужностей (друк різноманітних періодичних видань)", – розповіли у підприємстві.

До слова, поруч із ділянками "Преси України" біля входу до станції метро "Шулявська" розташована ділянка площею 0,31 га, яка неодноразово опинялася у епіцентрі скандалів.

Цю ділянку Київрада спочатку передала в оренду, а потім продала ТОВ "Рінко" у 2004 році за 2,5 млн грн. Згодом у 2007 році Київрада скасувала ці рішення.

Але фірма повертати ділянку не збиралася – у тому ж 2007 році "Рінко" внесло 0,31 га у статутний фонд ТОВ "Шулявська", яке потім через суд добилося визнання за ним права власності на ділянку.

У підсумку право на забудову цієї ділянки 0,31 га отримав "Житлово-будівельний кооператив "Ексон Прем’єр Шулявська", створений у квітні 2017-го.

Його засновниками значаться Іван Влад із Закарпаття, Йозеф Московіч з Ірпеня і фірма "Ексон Груп" (Делавер, США).

Нагадаємо, столичний забудовник багатоповерхівок вирішив, що й набережна належить йому, тому відгородив пішохідну зону парканом.


Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, що колишніх працівників "Київміськбуду-2" змушують виїхати з гуртожитку, в якому вони прожили чималу кількість років.


Також Знай.ua писав про те, що одним з найпопулярніших способів заробітку в Києві стабільно є обман в сфері нерухомості.