На відміну від школярів та студентів, які розпочали новий навчальний рік 3 тижні тому, канікули столичних депутатів закінчилися тільки зараз. Сьогодні відбулося перше пленарне засідання Київської міської ради у новому "робочому" році. Знай.ua побували у кулуарах Київради та дізналися, як пройшов перший день роботи столичних обранців.

Незважаючи на купу невирішених питань – від майже піврічної відсутності гарячої води у багатьох будинках Києва до нездійснених капремонтів доріг – усмішки на обличчях представників депутатського корпусу, одяг у літніх яскравих кольорах та розмірений темп розгляду питань дня немов свідчать про вдалий, повноцінний відпочинок.

Тренд вересня: голубі костюми, латки та лого "Супермена"

Оглянувши оком одяг представників чоловічої статі, можна подумати, що у Київраді ввели форму – переважна більшість депутатів була одягнута у костюми синьо-голубого кольору.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Одним з найяскравіших відтінків цієї кольорової гами був костюм Олександра Омельченка.

Із загальної кількості одягнутих у офіційному стилі депутатів були і "білі ворони" – дехто прийшов на засідання у звичайних футболках. А найоригінальніший варіант – з великим логотипом Супермена.

Жінки – у яскравих кольорах, мереживі та "леопарді"

Судячи із зовнішнього вигляду жінок-депутатів, із "відпускним" настроєм вони ще не розсталися. У строгих класичних костюмах можна було побачити лише одиниці.

Вбрання багатьох представниць жіночої статі буквально рясніло яскравими фарбами, більше нагадуючи одяг для літньої вечірньої прогулянки, ніж дрес-код депутата.

Зустрічалися також і варіанти, більш схожі на вечірні сукні.

А ось заступник голови КМДА Ганна Старостенко на перше засідання нового "робочого року" обрала сукню з леопардовим орнаментом.

Зневага до громади

Незважаючи на довгу перерву, що тривала впродовж двох годин, десятки активістів залишилися без уваги. Абсолютна більшість представників депутатського корпусу швидко минали людей, що прийшли з конкретними проблемами – від забудов у скверах до невирішених комунальних питань.

Проте, на дружні бесіди з колегами під стінами зали засідання час знаходився.

До того ж, присутні активісти відмітили ще один фактор, що на їхню думку, направлений на "виживання" представників громади.

"У червні без попереджень ввели правило обов’язкового запису присутніх зі сторони громади на когось з депутатів, а сьогодні ми дізнаємося, що встановлені ще й обмеження по кількості дозволених осіб. Відтепер на 1 депутата за його особистої присутності може записатися не більше 5 чоловік – решта ж вимушені стояти в холі біля ліфту", – скаржиться голова правління ГО "Громада Андріївський узвіз" Євгенія Фельдман.

Охоронець же на контрольному пункті пропуску повідомив, що це нововведення націлене виключно на те, щоб не допустити переповнення кулуарного приміщення.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, ще з травня десятки столичних будинків залишаються без гарячої води. Причиною тому став конфлікт НАК "Нафтогаз" і "Київтеплоенерго", а також гідравлічні випробування, які тривали до середини цього тижня.

Також Знай.ua писав, що цього тижня вже почалися підготовчі роботи перед подачею води та запуском опалення. Втім, як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, попереду киянам ще варто очікувати безліч аварій на магістралях через зношеність мереж.