21 вересня, у п'ятницю Київ оповив густий дим. Про підозрілий смог говорять на Оболоні, Виноградарі, а також в центрі столиці, передає Інформатор.

Мешканці Оболонського району міста поскаржилися, що протягом трьох останніх днів спостерігають на вулиці густу сіру млу і неприємний запах.

Кияни вважають, що це пов'язано з роботою асфальтного заводу, який знаходиться на вулиці Куренівській.

Серед версій жителів Києва про походження смогу – пожежа, дим від якої і заполонив місто, а також горіння торфовищ або сміттєвих звалищ.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Глава прес-служби Світлана Водолага каже, що густа імла над містом – це смог. Він виник за певних метеорологічних явищ і викиду шкідливих речовин в атмосферу.

"Це проблема міст-мільйонників, у яких багато транспорту. Коли є велика різниця температур — вдень жарко, а вночі, навпаки, холодно, а також якщо безвітряно, то вихлопні гази не встигають вивітрюватися і накопичуються над містом. У місті немає масштабних пожеж, які могли б викликати такий смог", — зазначає Світлана Водолага.

Раніше ми писали про те, що синоптики попередили українців про початок справжньої осені, яка принесе з собою прохолоду, дощі і бурі.

Крім того вона зазначила, що вже в майбутнє неділю українців чекає різка зміна погодних умов. Більш того масштабні зміни в погоді позначаться і на самопочутті українців.

Діденко зазначила, що різка зміна погоди принесе також і повне небажання працювати і можливу депресію.

Раніше ми писали, що зима, наближення якої поки що не відчувається, "освіжить" українців різкими похолоданнями. Правда, таких ривків буде кілька, а в цілому особливою суворістю зима відрізнятися не буде.

За словами експерта, м'яко кажучи помітний мороз встановиться в лютому: на протязі двох тижнів температура буде дуже низькою, аж до -25 градусів.

Нагадаємо, ми писали про те, до чого готуватися українцям цієї осені.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа українцям розповіли, до яких примх погоди треба готуватися.

Також Знай.uа писав, що синоптик розклав по поличках плани кожного зимового місяця.