Любителів випити запашної кави попередили про страшну небезпеку. Так у столиці зафіксовано вже кілька випадків, отруєння клофеліном. Після того, як жертва благополучно випиває каву і втрачає свідомість зловмисники обчищають кишені.

У Києві були зафіксовані випадки грабежів людей біля вуличних кавових кіосків.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook київський поліцейський Андрій Ткачов.

"ОБЕРЕЖНО!!! Останнім часом почастішали випадки грабежів після того, як людина вип'є кави в кіоску. У каву підсипають клофелін, і після того, як людина втрачає свідомість її грабують. Не пийте каву у випадкових місцях", - написав правоохоронець.

ОБЕРЕЖНО!!! Останнім часом почастішили випадки грабунків після того, як людина вип'є каву в кіоску. У каву підсипають...

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
Posted by Andriy Tkachev on Tuesday, 18 September 2018

Варто відзначити, клофелін це лікарський препарат, який застосовується при високому тиску. Препарат знижує тиск. Отруєння клофеліном настає при перевищенні рекомендованої дози. Ліки можуть призвести до серйозної інтоксикації організму. Можливий летальний результат.

Препарат не володіє смаком, а тому виявити його в алкоголі, воді, каві, їжі практично нереально. Якщо настає смерть, виявити наявність речовини в крові також надзвичайно складно.

При отруєнні зловмисниками виникають бурхливі симптоми інтоксикації, які з'являються буквально через кілька хвилин. Дія лікарського засобу призводить до психоневрологічних порушень.

Отруєний може скаржитися на запаморочення, порушення зору, надмірну пітливість, сухість у ротовій порожнині.

Щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я, невідкладна допомога потерпілому повинна бути надана негайно.
Для цього слід: видалити залишки отруйної речовини з організму.

Для приготування розчину рекомендується взяти 2 столові ложки солі і змішати з 2 л теплої води. Готовий засіб потрібно дати потерпілому. Сіль цілком можна замінити харчовою содою. Потім рекомендується стимулювати блювання. Процедуру повторюють до повного очищення шлунка. Випити сорбент. Завдяки цьому вдасться вивести з організму шкідливі речовини.

Для дорослого чоловіка смертельна доза клофеліну становить більше 0,1 мг на 1 кг ваги. Це ідентично 40–50 пігулкам, які мають дозування 0,15 мг.

Нагадаємо, у Києві стався смертельний випадок на станції метро Льва Толстого. У четвер, 20 вересня, в ескалаторном холі станції був виявлений труп чоловіка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві сталася жахлива трагедія. Неповнолітня дівчина викинулася з вікна багатоповерхівки.

Також "Знай.uа" писав, у Києві біля житлового будинку по вулиці Петра Чаадаєва невідомий чоловік напав на 17-річну дівчину.