У понеділок, 24 вересня, стало відомо, що у ці вихідні дні кияни розгорнули найдовший національний прапор України в усьому світі.

Про це повідомили в прес-службі секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, передає видання "Гордон".

Варто відзначити, що довжина українського прапору склала більше 250 метрів. Його розгорнули вздовж центральної вулиці столиці Хрещатик. Відповідний рекорд встановили під час так званого "Свята Подяки", яке організували протестантські церкви.

Як відзначають в прес-службі Турчинова, на Хрещатику під час свята в неділю, 24 вересня, зібралося близько 100 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в окупованому путінськими бойовиками Криму місцевий житель змусив росіян і українців неабияк попсувати собі нерви. Так, чоловік на стіні свого будинку намалював російський і український прапори. За словами кримчанина цей "шедевр" символізує "єдність братніх народів".

Прапори країни-агресора і України красуються на будинку біля керченського ж/д вокзалу. Автор картини заявив, що "українці й росіяни - нормальні люди", які готові надати один одному допомогу, працювати разом і вирішувати проблеми мирно. Кримчанин додав, що "Україна і Росія – два братні народи, яких не зможуть розділити політики".

Нагадаємо, що у Києві, неподалік від станції метро Лісова, вивісили прапор самопроголошеної "ДНР". Знімок миттєво розлетівся по соцмережах, викликавши хвилю люті і здивування.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Луганській області місцеві жителі проводять «тихі» бунти проти росіян і колабораціоністів, які підтримали Кремль. На території ОРДЛО місцеві масово почали зривати так звані «прапори ЛНР», висловлюючи таким чином своє ставлення до окупаційної влади.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві біля російського посольства активісти спалили опудало президента Російської Федерації Володимира Путіна, загорнувши його перед цим у прапори "ЛДНР".