В самому центрі Києва неподалік від Бессарабського ринку яскраве оновлення: до прийняття закону про декомунізацію тут стояв пам'ятник Леніну, тепер красується нова яскрава скульптура - величезна синя рука, що символізує дружбу між народами і спілкування.

Арт-об'єкт з'явився у столиці в четвер, 27 вересня, йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації. Рука одночасно і ліва, і права - це символізує повну єдність.

Також відзначається, що автором творіння є відомий румунський скульптор Багдан Раци, називається об'єкт Middle Way, встановили його не назавжди. У прес-центрі пояснили, що встановити арт-об'єкт вирішили у рамках впровадження ініціативи "Київ - місто світу" за зверненням румунського посольства в Україні та проекту із загальним назвою Moving Monuments (рухомі пам'ятки).

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, якщо вам під ноги впав каштан, не поспішайте його топтати, оскільки він коштує грошей. У Києві на цих плодах можна заробити. Так у столиці відкрилися пункти прийому каштанів. Про це повідомляє прес-служба "Киевгорвторресурса" на сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Знай.uа", мешканка Чернівців Ніна Заболотна робить природні арт-об'єкти, одягаючи дерева в різнокольорові в'язані шарфи. Звичайні дерева в місті перетворюються на витвір мистецтва. Жителям подобається, як творіння Заболотної змінює вигляд темних вулиць.

Також "Знай.uа" писав, що столичний забудовник багатоповерхівок вирішив, що набережна належить йому, тому відгородив пішохідну зону парканом. Тепер простим киянам не доступне навіть озеро. На фото видно, як просто на тротуарі поставили ворота, і закрили шлях до озера. Поруч новий дитячий майданчик, за яким піднімається нова елітна багатоповерхівка.