У середу, 26 вересня, злодій скоїв у Києво-Печерській лаврі злочин з відтінком вандалізму. Злодії залізли в один з храмів і винесли звідти ікону Георгія Побідоносця.

Пропажу помітили священнослужителі і відразу ж звернулися до охорони комплексу, щоб ті переглянули відеозаписи. На кадрах можна побачити молодого чоловіка, який одягнений у темний костюм. Він мав при собі валізу і зміг покласти туди ікону в момент, коли за ним ніхто не спостерігав.

Дивно, але незважаючи на те, що в той момент у Лаврі було безліч парафіян і служителів, злочинець зміг спокійно вийти з накрадених на вулицю.

Співробітники Лаври викликали поліцію, після чого слідчі завели справу за ч. 1 ст. 185 КК України — Крадіжка. Хоча у поліції є фото злодія, поки що він не затриманий.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляють служителі, була вкрадена ікона "Святого Великомученика Георгія Побідоносця", її розмір - 45х37 див. Невідома її точна вартість, але повідомляється, що ікона дуже старовинна.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала зловмисника, який обкрадав церкви, маскуючись в рясу.

Про це повідомили на сторінці "Київ оперативний" в Facebook, додавши знімок підозрюваного.

"А хто це у нас тут потрапив до рук правоохоронців за #крадіжку #куріння #ладану і #Євангелія з церкви, що на вулиці Крайня? Це ж наш старий дружанька - #Польгуй Петро Миколайович, 13.02.1996 року. Відома особистість", - йдеться в коментарі.

Як відомо, від злочинної діяльності "псевдо-поп" постраждала церква в Голосіївському районі, він також шахрайським шляхом виманював кошти в Шевченківському районі.

Затриманий перебував у розшуку, як повідомили правоохоронці з Чернігова. Зараз він затриманий у порядку статті 208 КПК України, ведеться слідство.

Нагадаємо, Києві чоловік потрапив на записи камер відеоспостереження під час крадіжки килимка для ніг.

Раніше Знай.ua повідомляв, що у Києві зловили злодія, який вкрав аудіосистему, мікрохвильову піч та 15 літрів вина з церкви.

Також Знай.ua писав, повернули похищенную зі столичного монастиря ікону.