У п'ятницю, 28 вересня столичний залізничний вокзал пережив термінову евакуацію через повідомлення невідомо про мінування потяга "Київ-Маріуполь".

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що після отримання інформації пасажирів поїзду у терміновому порядку евакуювали, вибухотехніки та кінологи приступили до перевірки кожного вагону. Після детальної перевірки правоохоронці повідомили, що жодних небезпечних речовин вони не знайшли.

Крім того відзначається, що поліція вже встановила "телефонного жартівника" з мобільного якого було повідомлено про мінування поїзда.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Той відразу ж пояснив, що до нього підійшов невідомий і попросив подзвонити, бо нібито загубив знайомих. А після дзвінка зник.

Після двох годин затримки потяг все-таки вирушив до Маріуполя.

Разом з тим варто відзначити, що "Укрзалізниця" слідом за презентацією оновленого логотипу компанії планує продемонструвати новий вид бланків залізничних квитків.

Слід уточнити, що на даний момент на квитках намальований російський потяг ЕР-200. Він проходив за маршрутом Москва-Санкт-Петербург, так що ніякого відношення до України він не має.

Вимоги до форми бланків встановлюються порядком, який був затверджений в 2013 році спільним наказом Міністерства інфраструктури та Міністерства доходів і зборів. До того ж, його погодженням займалися Мінфін, Нацбанк, СБУ і Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Крім того варто додати, що у 2017 році в "Укрзалізниці" вже придумали новий дизайн бланка проїзного документа. Його відправили на узгодження, але з причини реформи Міністерства доходів і зборів, яке перенаправилось в Державну фіскальну службу, проект призупинили, а також попросили внести зміни.

Зараз нова версія дизайну вже готова, вона узгоджується всередині компанії. Після цього проект перенаправлять в Міністерство інфраструктури і далі у встановленій законом послідовності.

Крім того варто додати, що в Україні з'явиться оновлений вид транспорту: це п'ять рейкових автобусів, які їздитимуть від вокзалу "Київ-Пасажирський" до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Днями привели в порядок 5 автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA. Їх залишилося тільки пофарбувати і облаштувати інтер'єр салону. Ремонт робили, як і водиться, самі, в локомотивному депо "Гречани". У кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь", - пише Кравцов.

Новий логотип Укрзалізниці тепер без крил

Нагадаємо, Укрзалізниця змінила логотип, тепер заживемо.

Як повідомляв "Знай.ua", Укрзалізниця запускає нічний експрес по популярному маршруту.

Також "Знай.ua" писав, що в Одесі потяг їхав з трупом підлітка на даху.