З 36 бюветів Києва не можна пити воду. Вона не відповідає санітарним нормам і може бути небезпечною для життя.

Такою новиною жителів столиці "порадував" депутат Київради Олександр Пабат на своїй сторінці в Facebook.

"Пити чи не пити? Беручи до уваги дані київського управління Держспоживнагляду, слід було б утриматися від споживання води з колонки святого Антонія на території Печерської Лаври і ще, як мінімум, 35 джерел, розташованих у різних районах столиці", - пише Азаров.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Політик опублікував відповідь Головного управління Держспоживнагляду, в якому говориться, що вода в названих бюветах може бути небезпечна для здоров'я.

"Останні лабораторні дослідження підтверджують підвищений вміст заліза у пробах води з 8 бюветів Києва, хлоридів - з 4-х, марганцю – з 2-х, ще в 6 порушена лужність. 16 проб води не відповідають вимогам за мікробіологічними показниками (коліморфні бактерії, кишкова паличка)", - повідомляє він.

Раніше повідомлялося, що газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв'язку з вимогами МВФ, міжнародний фонд поставив перед українською владою ультиматум перед наданням чергового траншу допомоги.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зараз вже відомо, що зростання ціни на газ відбуватиметься в два етапи, і вже до весни наступного року вона досягне ринкового показника 13-14 тис. грн за тисячу кубометрів.

У свою чергу експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів, що подібні зміни ціни на газ відразу ж позначаться на кількості одержувачів субсидії і як наслідок до додаткових виплат з державного бюджету.

Нагадаємо, бутильована вода, яку п'ють українці, може бути небезпечною для здоров'я.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, українців чекає багато змін в цьому місяці. Підвищення заробітної плати в ЗСУ, підвищення вартості квитків Укрзалізниці, перевірки бізнесу і осінній призов в армію.

Також "Знай.ua" писав, що українських водіїв попередили про нове правило.