У столиці під будівлею КМДА зібралися на масовий мітинг під назвою "Київрада, годі спати!" десятки активістів.


Київрада, годі спати: акція протесту проти свавілля забудовників.


Вони протестують проти незаконного будівництва в районі Осокорків, на яке видала дозвіл і закриває очі місцева влада, як повідомляє спеціальний кореспондент "Знай.ua" з місця подій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Чи помітили ви, як довго вирішується питання створення музею на Поштовій площі? Така ж "швидкість" демонструється, коли йдеться про захист столичних Осокорків, де забудовник всупереч генплану хоче звести сорок 25-поверхівок. Найцікавіше, що підготовлені рішення є – за них лише треба проголосувати! 100 днів минуло з дня реєстрації проекту рішення про припинення договору з інвестором будівництва ТРЦ на Поштовій і майже 80 – з дня реєстрації документа про створення парку на Осокорках. Незважаючи на те, що ці проекти вже розглянули всі уповноважені на це комісії, провладна більшість не поспішає за них голосувати", - нагадують мітингувальники на сторінці акції у Facebook.


Присутні також не випадково принесли під КМДА будильники, музичні інструменти та інші атрибути – аби створити такий символічний звук, щоб хоча б він нарешті "розбудив" чиновників і змусив їх вирішити ситуацію.

Вони вимагають двох речей:


- підтримати проект рішення щодо припинення інвестиційного договору з компанією, яка будує торгівельний центр на Поштовій площі;
- підтримати проект рішення про створення еко-парку "Осокорки" (йдеться про ділянку розміром майже 91 гектар, яка опинилася під загрозою забудови).


Дивіться: "Київрадо, годі спати!" (акція протесту під мерією)


Нагадаємо, кияни відвоювали собі парки і зелені зони.
Як повідомляв Знай.ua, КМДА проголосувала за "ліквідацію" старих маршруток.
Також Знай.ua писав, киянка вразила історією про дикі витівки контролерів.